Leverpastej på lammlever

Väldigt god med mycket leversmak.

Ingredienser

  • 500 g lammlever
  • 250 g späck
  • 1 liten gul lök
  • 3 ansjovisfiléer
  • 1-2 msk spad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1 msk smulad timjan
  • Instruktioner

    1. Tärna lever och späck och mal två gånger tillsammans med lök och ansjovis. Blanda det malda med ansjovisspad, vetemjöl, ägg, mjölk, grädde, salt, socker och kryddor. Blanda väl.
    2. Häll smeten i en välsmord brödform (1,5 liter) och grädda på nedersta falsen i 175 grader under en timme. Inte vattenbad, inte folie.
    3. Låt pastejen kallna i formen, gärna i kallt vattenbad. Stjälp sedan upp. Kan frysas

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben