Lammrostbiff med jordgubbssallad

Serverar: 4 portioner

Nytänkande och annorlunda är denna lätta men festliga rätt! Saftigt lamm som serveras med en fräsch jordgubbssallad, honungsdressing och ett färggrant ärtmos med hasselnötter. Hasselnötterna ger smak och mer knaprighet, men det går naturligtvis bra att utesluta dem.

Ingredienser

  • Olja till stekning
  • 600 g lammrostbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Jordgubbssallad
  • 1 romansallad
  • 250 g jordgubbar
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 200 g babyspenat
  • 1 dl torkade tranbär
  • Honungsdressing
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 2 msk akaciahonung
  • Salt
  • Peppar
  • Ärtmos
  • ½ dl hasselnötter
  • 200 g gröna ärter, gärna färska
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Tillbehör
  • Rågbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runtom. Lägg över dem i en ugnsform, salta och peppra och stek dem färdigt i ugnen, 8-12 minuter. Låt dem vila 5 minuter innan de skärs i skivor.
    3. Jordgubbssallad: Bryt salladen i mindre bitar. Skär jordgubbarna i kvartar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och salta dem något. Vänd ihop alltsammans med torkade tranbär.
    4. Honungsdressing: Rör ihop alla ingredienser och häll över salladen.
    5. Ärtmos: Kör nötterna i en mixer eller matberedare. Tillsätt ärter, olja, vinäger och salt och blanda väl.
    6. Rosta rågbrödet och lägg ärtmoset ovanpå. Servera till lammrostbiffen och jordgubbssalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben