Lammrostbiff med jordgubbssallad
Nytänkande och annorlunda är denna lätta men festliga rätt!
Saftigt lamm som serveras med en fräsch jordgubbssallad, honungsdressing och ett färggrant ärtmos med hasselnötter.
Hasselnötterna ger smak och mer knaprighet, men det går naturligtvis bra att utesluta dem.
Ingredienser
Olja till stekning
600 g lammrostbiff
Salt
Peppar
Jordgubbssallad
1 romansallad
250 g jordgubbar
3/4 dl hasselnötter
200 g babyspenat
1 dl torkade tranbär
Honungsdressing
1 dl olivolja
½ dl äppelcidervinäger
2 msk akaciahonung
Salt
Peppar
Ärtmos
½ dl hasselnötter
200 g gröna ärter, gärna färska
3 msk rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
Salt
Tillbehör
Rågbröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runtom. Lägg över dem i en ugnsform, salta och peppra och stek dem färdigt i ugnen, 8-12 minuter. Låt dem vila 5 minuter innan de skärs i skivor.
- Jordgubbssallad:
Bryt salladen i mindre bitar. Skär jordgubbarna i kvartar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och salta dem något. Vänd ihop alltsammans med torkade tranbär.
- Honungsdressing:
Rör ihop alla ingredienser och häll över salladen.
- Ärtmos:
Kör nötterna i en mixer eller matberedare. Tillsätt ärter, olja, vinäger och salt och blanda väl.
- Rosta rågbrödet och lägg ärtmoset ovanpå. Servera till lammrostbiffen och jordgubbssalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)