På en bädd av bönor/primörer ligger saftigt kött som serveras med ugnsbakad polenta och god rödvinssås.
Ingredienser
600 g lammrygg
Marinad
1 dl finhackade örter, t ex timjan, persilja, basilika
½ dl olivolja
Salt
Svartpeppar
Bönor/primörer
4 dl kokta bondbönor
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 liten gul lök
1 dl grönsaksbuljong
200 g primörer, t ex morötter, salladslök, haricots verts
Salt
Svartpeppar
Ugnsbakad polenta
5 dl mjölk
1,2 dl polenta
1 dl riven parmesan
2 msk smör
3 äggulor
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Rödvinssås
1 liten gul lök
1 dl rödvin
2 dl mörk kalvbuljong
2 msk smör
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
Salt
Svartpeppar