Lammskav med harissa.

Serverar: 4 portioner

Harissa är en kryddblandning och finns både som pasta och torr krydda.

Ingredienser

  • 2 pkt lammskav (á 240 g)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk harissapulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 hackad röd paprika
  • 225 g halloumiost
  • ½ dl finhackad persilja
  • Tillbehör
  • Bulgur
  • Tomatsallad
  • Hummus (kikärtsröra)
  • Instruktioner

    1. Tina lammskaven. Hetta upp en stekpanna och lägg i all skav och fräs på hög värme ca 3 min. Blanda ner lök, harissa och salt. Stek ytterligare ca 2 min. Rör om då och då.
    2. Tärna paprika och halloumi och blanda ner. Låt alltsammans steka ca 1 min. Strö över persilja och servera med kokt bulgur, tomatsallad och hummus.

    Liknande recept

    5
    2 h
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben