Lammskivor i pepparsås

Serverar: 4 portioner

Servera med pressad potatis och haricots verts.

Ingredienser

  • 4 skivor lammstek, ca 1½ cm tjocka (c:a 150 g)
  • 1 msk grovstött svartpeppar eller frystorkad grönpeppar
  • 2 msk margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 dl buljong av oxkött
  • 1 dl tjock grädde
  • 1 msk osötad senap
  • Instruktioner

    Stöt eller använd grovmalen svart/grönpeppar. Klappa in den i köttet och låt det ligga och dra i 10-15 minuter. Bryn margarinet i en stekpanna. Stek köttet ca 4 minuter på varje sida. Ta upp köttet och håll det varmt. Häll buljongen i stekpannan och låt den koka in lite. Sätt till grädden och senapen, koka upp och rör om. Häll såsen över köttet på varma tallrikar.

    Liknande recept

    5
    50 min
    15
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben