Lammstek med fetaost och vitlök serverat med rostade grönsker

Serverar: 8 portioner

Isodieten...

Ingredienser

  • 350 g urbenad lammstek
  • 25 g fetaost 10 %
  • Ett knippe persilja
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk olja
  • Instruktioner

    1. Skär och fläk upp lammsteken, så att den blir ett plant stycke.
    2. Skär fetaosten i stavar. Hacka persiljan. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg detta i en sträng på köttet. Rulla ihop köttet och bind med steksnöre. Sätt ugnen på 125 grader.
    3. Gnid in steken med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek sedan i 1 ½ - 2 timmar i ugnen.
    4. Använd stektermometer. Vid 70 grader är steken lätt rosa inuti, då är det dags att ta ut den. Linda in steken i aluminiumfolie och låt den vila tills resten är klart.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar och rosta i olja i en ugnsfast form. Det tar cirka 30-40 minuter beroende på hur stora bitarna är. Krydda eventuellt med lite salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AMCom 18 maj 2013

    Bantamat? 350 gram kött till 8 personer blir 44 gram per person.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben