Lammytterfilé à la moutarde

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergott helgrecept.

Ingredienser

  • 500 g lammytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk honungssenap
  • ½ tsk salt
  • ½ dl finhackad persilja
  • Tillbehör
  • 250 g pappardelle
  • 300 g färsk grön sparris
  • 2 msk smör
  • 1 nypa salt
  • Garnering
  • 1 paket körsbärstomater, halverade eller tomatklyftor
  • 1 paket rosmarin
  • Instruktioner

    1. Förbered tillagningen genom att hacka lök, vitlök och persilja. Skär bort några cm längst ner på sparrisstjälkarna och dela dem en eller två gånger på längden och skär sedan rakt av på mitten.
    2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastan. Krydda lammfiléerna med salt och peppar samtidigt som du hettar upp en stekpanna. Stek filéerna runt om 5–6 min så att de får en fin stekyta på alla sidor. När de är klara bör innertemperaturen vara 60° och filéerna ska kännas lite lätt ”gungiga” när du känner med fingret på dem. Ta upp och håll köttet varmt under folie.
    3. Lägg löken och vitlöken i samma panna som du stekt köttet i och fräs lätt någon minut. Tillsätt vinäger, crème fraiche, grädde och kalvfond. Låt koka upp. Smaka av med senap, salt och persilja.
    4. Pasta: Koka pastan 7 min, låt sparrisstrimlorna koka med de sista 2 minuterna. Slå bort kokvattnet och lägg en smörklick i pastan. Smaka av med lite salt.
    5. Fördela pasta och sparris i fyra stora, djupa, varma tallrikar, skär upp filén i snedskurna bitar och fördela på pastan. Ringla såsen över köttet och pastan och garnera med tomater och rosmarin. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben