Långjäst bröd

Serverar: 30 portioner

Inte så tidsödande som det låter. Gör bara degen kvällen innan en ledig dag och njut av nybakat frukostbröd.

Ingredienser

  • 1 l kallt vatten
  • 1/2 dl olja
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1 msk brödkrydda
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • ca 1,8 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll det kalla vattnet i degbunken. Tillsätt oljan, kryddor, salt och det grova mjölet. Blanda torrjästen i en del av vetemjölet. Arbeta degen i ca 5 minuter.
    2. Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 10 timmar. En mycket varm sommarnatt får man ställa den lite svalt.
    3. Tag upp degen på bakbordet och forma 30 bullar. Låt dem jäsa på plåt i ca 30 minuter. Gräddas i mitten av ugnen i 275 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben