Inte så tidsödande som det låter. Gör bara degen kvällen innan en ledig dag och njut av nybakat frukostbröd.
Ingredienser
1 l kallt vatten
1/2 dl olja
3 dl grahamsmjöl
1 dl kruskakli
1 msk brödkrydda
2 tsk salt
1 tsk torrjäst
ca 1,8 l vetemjöl
Instruktioner
Häll det kalla vattnet i degbunken. Tillsätt oljan, kryddor, salt och det grova mjölet. Blanda torrjästen i en del av vetemjölet. Arbeta degen i ca 5 minuter.
Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 10 timmar. En mycket varm sommarnatt får man ställa den lite svalt.
Tag upp degen på bakbordet och forma 30 bullar. Låt dem jäsa på plåt i ca 30 minuter. Gräddas i mitten av ugnen i 275 grader i ca 10 minuter.