Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.
Ingredienser
10 g jäst
6 dl vatten
Ca 10 dl vetemjöl special, 600 g
3 dl + 1 dl durumvetemjöl, 195 g + 65 g
2 msk olivolja
½ msk salt
Instruktioner
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durumvetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg.
Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar, gärna över natten.
Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta, ca 20 x 50 cm. Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.