Långjäst ciabatta

Serverar: 14 portioner

Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 6 dl vatten
  • Ca 10 dl vetemjöl special, 600 g
  • 3 dl + 1 dl durumvetemjöl, 195 g + 65 g
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk salt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durumvetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg.
    2. Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar, gärna över natten.
    3. Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta, ca 20 x 50 cm. Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar.
    4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Grädda bröden mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben