Långpannekaka

Serverar: 40 portioner

Goda kakor som gillas av både stora och små.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 Ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält smör/margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Toppen
  • 200 g smält smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk kanel
  • Instruktioner

    *Vispa ägg och socker pösigt. * Blanda i smält smör och mjölk. *Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner det i smeten. *Häll i bakplåtsklädd lånpanna. *Blanda smör, socker havregryn och kanel i en annan bunke. *Bred blandningen över kakan. *Grädda i 225 grader ca 10-15 min *Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (2)

    MatmammanAnne 22 juli 2008

    Smaskigt!!!!

    frida06 1 april 2011

    Tack för en lätt och jätte god kaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben