Långpannekaka med chokladflor

Saftig kaka med chokladsmak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 tsk vanillinsocker
  • 2 bananer, mosade
  • 225 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g mörk blockchoklad, hackad
  • Garnering
  • 3 dl Dansukker flor med chokladsmak
  • Ca 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Smält smöret och slå i mjölken.
    2. Slå smör och mjölken i äggvispet samt bananer och hackad choklad. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet. Häll smeten i långpannan. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Blanda flor med chokladsmak med vatten (bredbar). Bred det över hela kakan. Skär därefter i 48 bitar (låt den stelna något).

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    bikbok 11 januari 2010

    Tack för flera fina recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben