Långpannekaka med frukt och bär

En härligt saftig kaka som räcker till många. Välj bär och frukter efter säsong och smak.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ liter frukt och bär, t ex hallon, blåbär, björnbär, Skivade nektariner eller persikor
  • 2 msk hackade pistaschnötter eller flagad mandel
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt svalna litet. Blanda smöret med socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker. Rör till en slät smet och bred ut i en bakpappersklädd långpanna. Strö bär och frukt över kakan. Strö pistaschnötter över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Lyft upp kakan genom att lyfta papperet och lägg på en skärbräda. Lägg långpannan över kakan och låt svalna. Skär i rutor. Strö på litet florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben