Lantbröd eller lantbullar
Serverar:
2 portioner
Degen skall vara kladdig. Saftigt och gott.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten
6 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Ev.1 tsk kummin
Instruktioner
Blanda degen. Den skall vara lite kladdig.
Jäs i en timme.
Forma 2 runda bullar eller 2 limpor. Använd lite mjöl till utbaket.
Jäs bullarna/limporna i 20 minuter.
Grädda på nedersta falsen i 175 gader ca 30 minuter.
Liknande recept
Skånskt lantbröd
5
2
3
Lantbröd från korgen
5
2
Grekiskt lantbröd
3.8
2
1
Grekiskt lantbröd i gott sällskap
3.5
2
Italienskt lantbröd
Ljust lantbröd
4.4
1 h 25 min
10
12
Kalljäst lantbröd med svarta oliver
4
2 d
2
Lantbröd på rågsikt
5
2 h
8
Lantbröd med havssalt
5
2 h
2
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!