Äkta Italiensk lasagne Bolognese med soltorkade tomater och muskotsås.
Ingredienser
400 g Barilla La Collezione lasagne gul
Muskotsås
2,5 msk smör
5 msk mjöl
1 l mjölk
1 tsk muskotnöt, malen
Salt
Vitpeppar nymalen
Köttfärssås
600 g köttfärs
1 burk Barilla Basilicosås
1 st gul lök liten
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st morot riven
5 dl köttbuljong
1 tsk tabasco, röd
Salt
Peppar nymalen
Till stekning
Smör
Soltorkade tomater
1 burk soltorkade tomater i olja, à 200 g
Instruktioner
Muskotsås:
Smält smör i en kastrull och vispa i mjölet, tillsätt mjölken pö om pö och sjud såsen tills den tjocknar. Krydda med muskot, salt och peppar.
Köttfärsås:
Smält en klick smör i en gryta och fräs färsen. Tillsätt löken, vitlöken och moroten fräs i några minuter. Slå på Barilla Basilico, köttbuljong, tabasco och koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Varva köttfärssåsen, soltorkade tomater, muskotsås med lasagneplattor i smord ugnsform.
Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
skriver du ut detta t mig? puss
mycket god lasagne