Lasagne Bolognese

Serverar: 4 portioner

Äkta Italiensk lasagne Bolognese med soltorkade tomater och muskotsås.

Ingredienser

  • 400 g Barilla La Collezione lasagne gul
  • Muskotsås
  • 2,5 msk smör
  • 5 msk mjöl
  • 1 l mjölk
  • 1 tsk muskotnöt, malen
  • Salt
  • Vitpeppar nymalen
  • Köttfärssås
  • 600 g köttfärs
  • 1 burk Barilla Basilicosås
  • 1 st gul lök liten
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 st morot riven
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 tsk tabasco, röd
  • Salt
  • Peppar nymalen
  • Till stekning
  • Smör
  • Soltorkade tomater
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, à 200 g
  • Instruktioner

    1. Muskotsås: Smält smör i en kastrull och vispa i mjölet, tillsätt mjölken pö om pö och sjud såsen tills den tjocknar. Krydda med muskot, salt och peppar.
    2. Köttfärsås: Smält en klick smör i en gryta och fräs färsen. Tillsätt löken, vitlöken och moroten fräs i några minuter. Slå på Barilla Basilico, köttbuljong, tabasco och koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Varva köttfärssåsen, soltorkade tomater, muskotsås med lasagneplattor i smord ugnsform. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
    4. Servering Servera lasagnen med en sallad

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (2)

    KatarinaAndren 27 oktober 2008

    skriver du ut detta t mig? puss

    jeanette22 28 april 2009

    mycket god lasagne

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben