Lasagne med halloumi och paprika

Serverar: 4-6 portioner

En god vegetarisk lasagne.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 paprikor
  • 1 msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • ev 2 tsk sambal oelek
  • Vitsås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 200 g riven halloumi
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 msk hackad persilja
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, ca 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i 10 minuter.
    2. Smält smöret till vitsåsen i en kastrull, dra ner värmen och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och tillsätt den rivna osten. Blanda såserna men spara ca 2 dl av den vita såsen till lasagnens översta lager.
    3. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i 3 lager, i en ugnsfast form, 20-30 cm. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.
    4. Grädda i ugnen 15-20 minuter till lasagnen har fått fin färg.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben