Lasagne med rödkål och viltfärs

Serverar: 4 portioner

Ge lasagnen lite höstiga smaktoner med viltfärs, spiskummin och timjan.

Ingredienser

  • Ca 8-9 lasagne plattor
  • 600 g viltfärs
  • 3 kvisttomater
  • 300 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 2 msk socker
  • 400 g rödkål
  • 2 krm spiskummin
  • 1 msk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Béchamelsås
  • 30 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • 1 krm muskotnöt
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form.
    2. Stek viltfärsen i smör med spiskummin, timjan, svartpeppar och salt. Skala och hacka löken. Mixa tomaterna med socker, lök, vitlök och de krossade tomaterna, Smaka av med salt och peppar. Strimla rödkålen tunt och stek mjuk med smör och salt.
    3. Béchamelsås: Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och vispa runt. Slå på varm mjölk och koka tills den tjocknar. Rör ner riven ost och smaka av med salt och muskotnöt.
    4. Varva lasagneplattor, béchamelsås och färs. avsluta med béchamelsås på toppen. Grädda i ugnen i 40 min.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben