Många har ett eget favoritrecept på lasagne. Här får du ett nytt, helt fantastiskt gott recept med svamp och valnötter istället för köttfärs.
Glutenfri och laktosfri.
Ingredienser
1 paket glutenfria lasagneplattor, 250 g
2 dl strimlad mozzarellaost
Svamp- och valnötssås
450 g valnötter
100 g soltorkade tomater
4 msk olivolja
250 g finhackad portabellosvamp
5 hackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2½ msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
2 msk tamarisås eller glutenfri japansk sojasås
Salt
Svartpeppar
Bechamelsås
½ dl rismjöl
½ dl majsstärkelse, maizena
1 liter valfri mjölk
100 g smör, eventuellt laktosfri
1½ dl riven parmesanost
Salt
Nymalen svartpeppar
Eventuellt lite riven muskotnöt