Lasses dubbelmarinerade oxfilé

Serverar: 12 portioner

Citron ger smak åt ett oerhört mört kött som steks till 51 grader som ger ett perfekt rosa kött.

Ingredienser

  • 2 kg oxfilé
  • 3 msk smör
  • Marinad 1
  • 1 l vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 4 msk hackad rosmarin, timjan, persilja
  • 10 krossade vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • Marinad 2
  • Saft och rivet skal av 3 citroner
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4-6 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 krm sambal oelek
  • 4 krm nymald svartpeppar
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk hackad rosmarin, timjan, persilja
  • Garnering
  • Cocktailkapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och bryn det i smör och lägg över i långpanna. Stek köttet till 51 grader mitt i ugnen. Ta ut och låt det kallna under aluminiumfolie.
    2. Koka upp marinad 1. Kyl och lägg köttet i den. Ställ kallt över natten. Blanda marinad 2 . Ta upp köttet ur marinad 1 och skiva det medeltunt. Lägg upp det skivade köttet på fat och häll över marinad 2 . Garnera och ställ kallt någon timme fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 16 april 2012

    Intressant variant av min Oxfilé i två marinader, noterat! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben