Lavendeltårta med hallonfyllning

Serverar: 6-8 portioner

En riktig sommartårta...

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl torkad lavendel
  • 1 dl hett vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl hallon
  • Dekorering
  • Lavendelkvistar
  • Myntablad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smöret.Blanda ner mjöl,bakpulver, vaniljsocker och lavendel. Rör till sist ner det heta vattnet.
    3. Vispa snabbt ihop till en smet.,häll i smord och bröad form.Grädda i35 min och låt svalna.
    4. Dela kakan på mitten till 2 bottnar. Fördela vispad grädde blandat med hallon mellan bottnarna.Vispa resten av grädden och bred över tårtan. Dekorera med lavendel, mynta och färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben