Receptet kommer från släkt i Canada, där av namnet.
Ingredienser
1 ½ -2 kg Lax eller öring
Sås 1
3 msk brun farin
3 msk soja
Sås 2
2 msk vanlig senap
3 msk majonnäs
2 msk brun farin
Instruktioner
- Sätt i gång ugnen på 225 C.
Ta en långpanna eller dylikt och klä den med aluminiumfolie, och gör en kant på mittlinjen.
Lägg den rensade fisken, delad i två lika stora delar med skinnsidan nedåt mot folien (utan att smörja).
Blanda ihop sås 1 i ett lämpligt kärl, bred ut såsen över den ena fiskdelen, blanda sedan sås 2 i ett annat kärl och bred ut den över den andra fiskdelen. Såserna kan med fördel dubblas i mängd om man vill ha mer sås till rätten.
Sätt in plåten i ugnen på 225 C, beräkna ca 10 minuter/cm fisk brukar bli mellan 12-15 minuter normalt.
- Servera med pressad potatis och en citron klyfta.
- Lät er väl smaka med ett gott vin tex, Bestheim Gewurstraminer från Alsace.
Liknande recept
Kommentarer (0)