Lax à la Kuba

Serverar: 4 portioner

Lax som i Kuba med sofrito (sås med paprika, lök, vitlök, chili, tomat m.m.)

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Sofrito
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • Saft av ½ lime
  • Örtkryddor, t.ex. persilja, basilika, koriander, oregano
  • Tillbehör
  • Sockerärtor, förvällda
  • Potatisklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i ugnssäker form, salta och peppra. Stek i 175 grader ca 20 minuter.
    2. Hacka paprika, lök, vitlök och chili och fräs i oljan. Hacka tomater. Tillsätt vinäger, vin, tomater, tomatpuré och limesaft, koka ihop. Smaka av med örtkryddor. Servera till laxen med sockerärtor och potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnieValt 6 augusti 2011

    Mustig sofrito och mild lax, hur gott som helst. Vi gjorde en större sats sofrito och åt enbart det till laxen som vi också kryddade med lime. Snabbt, enkelt och riktigt gott. Kommer att ätas igen. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben