Lax à la Wallenberg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Förföriskt god laxwallenbergare.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 4 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl fint skuren gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl vittvin
  • 2 tsk dijonsenap
  • Ca 3 msk finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Nykokt färsk sparris
  • Potatismos
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör laxen tills den blivit till en färs, men kör inte för länge. Ca 1 minut räcker absolut. Lägg över i en bunke och blanda ner äggulor, grädde och fint skuren gräslök. Salta och peppra.
    2. Koka ingredienserna till såsen tills den börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Forma färsen till biffar (helst inte för tjocka) och lägg ner i smöret. Låt biffarna steka på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Servera med såsen, sparris, potatismos och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben