Lax i bitar med bacon och vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god laxrätt

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (fryst, tinad går bra)
  • 140 g bacon (1 pkt )
  • 800 g kokt färskpotatis (eller vinterpotatis)
  • 4 skivade plommontomater
  • 5-6 strimlade salladslökar
  • Vitvinssås
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl vitt vin (från systembolaget el. matlagningsvin)
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Dela varje laxbit i 3-4 bitar, stek dem i stekpanna/på grillen ca 2-3 min på varje sida. Ta upp och låt svalna. Knaperstek baconet eller grilla hela skivor på grillen.
    2. Fräs schalottenlöken i stekpanna tills den blivit mjuk, tillsätt vin, vitlök, salt och peppar. Låt fräsa några min, tillsätt grädden och låt koka ytterligare några min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg upp lax, potatis, tomater, salladslök och bacon på ett stort fat. Ringla över den ljumma vinsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben