Lax i krämig kräftsås

Serverar: 4 portioner

Gott, gott

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 limefrukt
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk fisk/vinfond
  • 100 g kräftstjärtar i spad (spara spadet)
  • Potatismos
  • 4 port . potatismos
  • 1 äggula
  • Gräslök (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fisken. Stek några minuter på varje sida i smör och lägg i en ugnssäker form. Droppa lite limesaft över fisken.
    2. Gör en fast mos, rör ner äggula och ev lite klippt gräslök. Spritsa eller klicka runt kanterna i formen.
    3. Blanda creme fraiche med fonden och de avrunna kräftstjärtarna, tunna gärna ut såsen med ett par skedar kräftspad. Fördela såsen på laxbitarna och gratinera 12-13 minuter.
    4. Garnera med limeskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben