Lax i vild sås

Serverar: 4 portioner

God lax i svamp och löksås

Ingredienser

  • 4 laxfiléer à 150 g
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 scharlottenlökar
  • 500 g blandad svamp
  • 1 msk viltfond
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 dl matlagsningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn laxbitarna i smör och krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och dela svampen i bitar. Rör ner bland laxen.
    2. Tillsätt fond, timjan och grädde och koka ihop i 5 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad och sockerärter.
    3. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben