Lax med bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ovanlig men god kombination. Väl bekomme!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 4-8 skivor bacon
  • Grovmalen svartpeppar
  • 8-10 potatisar
  • 3 hg svamp, shitake eller champinjon
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ask crème fraiche med bearnaisesmak, 200 g
  • 1 påse kryddig bearnaisesås, 20g
  • Eventuellt sparris på burk, 200 g, till garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Krydda laxen med svartpepparn, ej salt. Vira om baconskivor. Lägg på smort fat.
    2. Ställ in i ugnen i 220 grader cirka 20 minuter. Råstek under tiden tunna skivor av potatisen i smör. Skiva även svampen och stek, salt och peppar på. Blandas med potatisen.
    3. Blanda till såsen från påsen, eller häll upp crème fraichesåsen i en skål.
    4. Garnera fiskfatet med citronklyftorna, ev sparris och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    labanclara12 9 maj 2009

    Mycket gott. En härlig kombination

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben