Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Serverar: 1 portioner

Frukt är speciellt gott i maträtter som även innehåller hetta från chili. Len lax och tuggiga nötter okmpletterar.

Ingredienser

  • 1 fryst laxfilé, 140 g
  • 1 dl hel bulgur
  • ½ liten rödlök
  • 3 torkade aprikoser
  • 2 msk grovhackade cashewnötter
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk chiliflakes
  • Rucola
  • Tillbehör
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Tina laxfilén. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlöken, strimla aprikoserna. Blanda bulgur med lök, aprikoser och hackade nötter, citronjuice och 1 msk olja. Krydda med ½ krm salt och ½ krm peppar.
    2. Krydda laxen med chiliflakes och 1 krm salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i 1 msk olja i en stekpanna. Blanda bulgurblandningen med rucola och servera till laxen. Lägg en klick matyoghurt på.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jonaman 3 oktober 2010

    Mycket gott! Jag är ingen aprikosfantast, så jag bytte ut dem mot russin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben