Lax med cashewnöttäcke och limesås

Serverar: 4 portioner

Enkel och god laxrätt.

Ingredienser

  • 4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria
  • Salt till fisken, efter behag
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • Rivet skal av 1lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Limesås
  • 1½ dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 st limesaft (från frukten ovan)
  • 2 msk torrt vitt vin
  • Tillbehör
  • Salladsblad och extra limeklyftor
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper i botten, salta fisken.
    3. Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen. Baka den i mitten av ugnen tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis är genomstekt, ca 10-15 minuter.
    4. Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Martinsson100 22 augusti 2009

    Suveränt! Upskattat av alla. Vi gjorde det på en hel filé. Lägg till saltet som saknas i receptet.

    Cello79 23 augusti 2011

    Alla mina favoritingredienser är med! Mums!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben