Lax med citron och persiljetäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott som kan göras till många

Ingredienser

  • 4 frysta laxfiléer
  • 2 citroner
  • 2 lime
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk torkad persilja
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk örtsalt
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smöra en form eller långpanna. Lägg ut laxfiléerna med lite mellanrum. Riv skalet från citron och lime i en skål och tillsätt även saften. Blanda i persilja, svartpeppar, honung och örtsalt och häll i ströbröd lite pö om pö tills du fått en fast, men inte torr smet. Bred ut på laxen och sätt in i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
    2. Servera med kokt potatis och valfri kall sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben