En säkerligen god laxrätt som jag kommer att be mor och bror testa då jag själv inte tål det. Ur Allers nr 11/10.
Ingredienser
1 knippa sparris
100 g champinjoner
Olja till stekning
4 skivor lax à ca 150 g
Salt
Peppar
½ dl vitt vin
2 dl grädde
½ dl hackad dill
Instruktioner
Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 minuter. Lägg över den i kallt vatten. Skiva svampen.
Hetta upp litet olja i en stekpanna. Salta och peppra fisken och lägg den i pannan. Vänd fisken när den fått fin färg. Lägg svampskivorna vid sidan av fisken i pannan och låt dem steka någon minut.
Häll på vin och grädde och tillsätt hackad dill. Låt alltsammans koka 3-4 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera fisken med såsen och den lättkokta sparrisen. Kokt potatis är gott till.