Lax med dill och champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En säkerligen god laxrätt som jag kommer att be mor och bror testa då jag själv inte tål det. Ur Allers nr 11/10.

Ingredienser

  • 1 knippa sparris
  • 100 g champinjoner
  • Olja till stekning
  • 4 skivor lax à ca 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 minuter. Lägg över den i kallt vatten. Skiva svampen.
    2. Hetta upp litet olja i en stekpanna. Salta och peppra fisken och lägg den i pannan. Vänd fisken när den fått fin färg. Lägg svampskivorna vid sidan av fisken i pannan och låt dem steka någon minut.
    3. Häll på vin och grädde och tillsätt hackad dill. Låt alltsammans koka 3-4 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
    4. Servera fisken med såsen och den lättkokta sparrisen. Kokt potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben