Den här lyckas vi nästan alltid föräta oss på - den är bara så vansinnigt god!
(min man tycker att såsen är det bästa - så det kan vara idé att laga extra mycket av den)
Ingredienser
4 skivor laxfile på ca 150 gram
200 gram gorgonzola
Sås
5 färska champinjoner
1/2 lök
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk ljus maizenaredning
Salt
Peppar
Instruktioner
Snitta fileerna och fyll dem med ost. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 20 min.
Sås: hacka svampen och löken - fräs dem. Tillsätt creme fraiche, vatten och buljong och småkoka i 5 min. Red av och smaksätt.
Servera med pressad potatis och lättkokta sockerärtor.
Mums, det här var väldigt gott! Vi gjorde extra sås som smakade toppen till! Serverade färskpotatis och ärtor till
anmawa18 januari 2009
Det var mycket gott. Vi hade kokt potatis och en grönsallad till.
Detta kommer jag att bjuda vänner på.
MariaBergman22 februari 2009
Detta var bland de godaste laxrätter jag ätit.
Såsen gjorde jag inte enligt receptet för jag hade glömt köpa svamp. Istället tog jag i det som blev över av gorgonzolan när jag fyllt laxen och det blev jättegott! Vi åt bara en blandad sallad till och det vet en perfekt middag som vi kommer att bjuda våra vänner på nästa gång.
Agi0071 april 2009
Jättegod lax, som serverades med kokt potatis och sallad med spenat.
Inget fel pa såsen, men den hoppar jag nog över nästa gång, mest for att jag inte längre tycker att man alltid behöver det som tillbehör. Bra bjudrätt - lite annorlunda!
awen30 januari 2010
MMMMmmmmmm!!! Mycket GOTT! Tusen tack för receptet!
DENNA VERKAR JU SAGOLIKT GOOD!! KRAM/ SEA
Mums, det här var väldigt gott! Vi gjorde extra sås som smakade toppen till! Serverade färskpotatis och ärtor till
Det var mycket gott. Vi hade kokt potatis och en grönsallad till. Detta kommer jag att bjuda vänner på.
Detta var bland de godaste laxrätter jag ätit. Såsen gjorde jag inte enligt receptet för jag hade glömt köpa svamp. Istället tog jag i det som blev över av gorgonzolan när jag fyllt laxen och det blev jättegott! Vi åt bara en blandad sallad till och det vet en perfekt middag som vi kommer att bjuda våra vänner på nästa gång.
Jättegod lax, som serverades med kokt potatis och sallad med spenat. Inget fel pa såsen, men den hoppar jag nog över nästa gång, mest for att jag inte längre tycker att man alltid behöver det som tillbehör. Bra bjudrätt - lite annorlunda!
MMMMmmmmmm!!! Mycket GOTT! Tusen tack för receptet!