Lax med gorgonzola

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt, snabbt, piffigt, nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 400 g lax
  • Gorgonzola eller cambozola
  • Olivolja
  • Salt
  • Sås
  • 2 dl sherry
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Tina laxen om den är frusen. Skär en skåra/ficka i laxen och fyll med osten. Pensla med olivolja och salta. Sätt in i ugnen på 200 grader i c:a 10 minuter.
    2. Koka ihop sherryn med buljongtärningen och reducera ner till häften. Ha i creme fraiche och sist i med dillen.
    3. Servera med mixsallad, avocado och tomat. Lite mer matigt, ta även kokt potatis till el ris el bandspagetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben