Lax med knapriga grönsaker
Laxens fina smak kommer fram på ett härligt sätt när den grillas. Med doften av glödande träkol, koriander och rosépeppar, serverad med spåänstiga grönsakere, blir det en härlig sommarmåltid.
Ingredienser
4 stora skivor färsk lax med skinn och ben, ca 800 g
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk rosépeppar
1 tsk koriander
300 g blomkål
300 g zucchini
1 knippa rädisor
1 msk smör eller margarin
½ dl vatten
1 tsk extrakt av grönsaksbuljong
Vattenkrasse eller dillkvistar
Citronklyftor
Instruktioner
- Lägg laxskivorna på ett fat. Blanda olivolja och salt i en liten skål. Krossa rosépeppar och koriander i en mortel och blanda med oljan. Pensla laxskivorna med oljan, vänd dem och pensla igen.
- Putsa grönsakerna. Dela blomkålen i små buketter och skär zucchinin först i skivor och sedan i kvartar. Skär rädiskorna i tjocka skivor eller kvartar.
- Koka upp matfett, vatten och buljongextrakt och håll spadet varmt. Grilla laxskivorna över träkolsglöd till fin färg på båda sidor, ca 10 minuter.
- Lägg grönsakerna i kokande spad och sjud dem 1-2 minuter under lock. De ska ha spänsten kvar.
- Häll av spadet och fördela grönsakerna på tallrikar. Lägg på laxskivorna och garnera med vattenkrasse och citronklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)