Lax med krämig pepparrotspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Bland de godaste laxrätter som jag ätit. Måste bara dela med mig.

Ingredienser

  • 4 portioner valfri fullkornspasta
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 12 körsbärstomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g laxfilé
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Koka upp crème fraiche, pepparrot och äppelcidervinäger i en kastrull och låt sjuda i 3 minuter.
    2. Halvera tomaterna och låt dem koka med i 1 minut. Smaka av med salt och nymalen peppar. Stek laxen i smöret ca 3 minuter på varje sida och krydda.
    3. Blanda den avrunna pastan med såsen och servera till laxen.
    4. Dekorera gärna med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben