Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig laxrätt med crunch och asiatisk kryddning.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i bit (skinnfri)
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • ½ dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 500 g broccoli
  • Rapsolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Ingefärssmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Fördela sesamtoppingen över laxen.
    3. Skär broccolin i buketter. Skala eventuellt stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Fördela broccolin i formen runt laxen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och få lite färg.
    5. Ingefärssmör: Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt.
    6. Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin. Servera gärna med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben