Lax med purjolök och grädde

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkelt, och så gott!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar eller 1 sida Lax
  • 3 dl grädde
  • 1 purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt på potatisen om du ska ha sådan till.
    2. Har du en laxsida lägger du den i en ugnsform med fjällen nedåt. Har du fyra portionsbitar lägger du dem brevid varandra i en ugnsform. Salta och peppra efter smak.
    3. Skär upp purjolöken i vilka bitar du vill egentligen, jag brukar skära dem i ca 5 mm bitar. Gillar du dill, vilket jag inte gör, kan du ha i det med. Kan vara skönt att äta en fiskrätt utan dill också.
    4. Strö över purjolöken över laxen och häll över grädden. Ha inte för stor form för denna rätt, då blir 3 dl grädde för lite. Sätt in i ugnen i 30 minuter, cirka.
    5. Ät med kokt potatis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben