Lax med rödbetor och parmesan

Serverar: 4 portioner

Älskar den här rätten! Få ingredienser men jättegott. Jag använder aldrig recept när jag lagar mat så allt blir på "en höft" . Ibland byter jag ut rödbetorna, pinjenötterna och ruccola mot andra rotfrukter, solrosfrön och mangoldblad. Det är också supergott! Man kan ugnsrosta rotfrukterna också! Då är palsternacka, jordärtskocka och kålrot gott.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé i portionsbitar
  • 1 påse rödbetor
  • 1 bit parmesanost
  • Ruccolasallad
  • Pinjenötter
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de nästan är mjuka. Skala med händerna under rinnande vatten och dela rödbetorna i bitar. Hit kan du förbereda.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitar på ett smort, ugnssäkert fat. Peppra lätt och hyvla över parmesan. Ställ in i ugnen. Hetta upp rödbetorna i stekpannan med lite smör. Stek tills laxen är klar.
    3. Lägg rödbetorna på en tallrik, en bit lax ovanpå och en näve ruccola. Hyvla över parmesan och droppa över lite balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben