Lax med rostade grönsaker och fetaostkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En härlig fräsch och nyttig rätt.

Ingredienser

  • 4 bitar lax, à 150 g
  • 1 sötpotatis
  • 1 röd paprika
  • 1 grön squash
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl grovt hackade örter (persilja, dill, basilka)
  • Salt
  • Peppar
  • Ostkräm
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta och peppra laxen. Stek den så att den får fin stekyta och ta upp den.
    2. Stek grönsakerna i pannan tills de börjar få lite färg. Salta och peppra. Ringla honungen över och rör om.
    3. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Rör om då och då. Ta ut pannan, blanda ner örterna, lägg laxbitarna ovanpå och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
    4. Smula ner fetaosten i creme fraichen och blanda väl. Servera laxen med ostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben