Lax med sojastekta grönsaker

Serverar: 4 portioner

Servera gärna med pressad potatis eller ris.

Ingredienser

  • 500 g färsk lax
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk sesam- eller olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl strimlade morötter
  • 1 dl tunt och snett skivad purjo
  • 1 dl tunt skivad stjälkselleri
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2-3 msk soja
  • Några kvistar citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i skinn- och benfria stora tärningar. Strö på salt och mal över lite svartpeppar. Stek laxen försiktigt och långsamt runt om i en stekpanna med en aning olja. Ställ den åt sidan så länge och håll varmt under folie.
    2. Fräs vitlök och ingefära sakta och inte för hett i olja. Lägg i alla grönsakerna. Fräs dem hastigt i olja under omrörning så att allt mjuknar lite. Stänk över soja.
    3. Lägg laxtärningarna och några kvistar citronmeliss på grönsaksbädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben