Lätt mat en varm sommardag
Ingredienser
600 g skinnfri laxfilé
Salt
Peppar
2 vitlöksklyftor
1 msk koncentrerad fiskfond
60 g riven parmesanost
2 ½ dl grädde
Sallad
1 liten rödlök
200 g cocktailtomater
50 g sockerärtor
80 g babyspenat
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och peppra. Riv vitlök och blanda med fonden och hälften av osten med grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över resten av osten. Gratinera 20 - 25 minuter beroende på hur tjock laxen är.
- Sallad:
Skiva rödlöken, dela tomaterna, strimla sockerärtorna och blanda med babtspenaten. Rör ihop citronsaft , olja och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
Servera laxen med sallad och färskpotatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Somriga sallader
Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...