Lax med somrig sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lätt mat en varm sommardag

Ingredienser

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 60 g riven parmesanost
  • 2 ½ dl grädde
  • Sallad
  • 1 liten rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 50 g sockerärtor
  • 80 g babyspenat
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och peppra. Riv vitlök och blanda med fonden och hälften av osten med grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över resten av osten. Gratinera 20 - 25 minuter beroende på hur tjock laxen är.
    2. Sallad: Skiva rödlöken, dela tomaterna, strimla sockerärtorna och blanda med babtspenaten. Rör ihop citronsaft , olja och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Servera laxen med sallad och färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben