Lax och avokado med löjroms- och pepparrotssås

Serverar: 6 portioner

Förrätten som serverades på Nobelfesten 1969! Tar lite tid att laga men är värd all möda.

Ingredienser

  • 12 skivor gravad lax
  • 4 avokado
  • 150 g fetaost
  • 1 rödlök
  • Dressing
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Löjroms- och pepparrotssås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 tsk socker
  • 1 krm ättiksprit
  • 60 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom löjrommen. Den skall blandas i strax före serveringen.
    2. Dela, skala och kärna ur avokadorna. Skär hälften av avokadoköttet i tärningar. Skär fetaosten i tärningar. Skala och hacka rödlöken, spara några bitar till garnering. Hacka hälften av laxen. Blanda ihop allt det skurna.
    3. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och rör ihop den med hackblandningen. Skär resten av avokadorna i 18 tunna klyftor.
    4. Fördela hacket i mitten på sex tallrikar. Lägg lax- och avokadoskivor runt om. Ringla såsen över. Garnera med rödlöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annablomqvist 3 april 2012

    Later trevligt - tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben