Lax och couscous i paket

Serverar: 4 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, mittbit
  • 2 dl couscous
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 1 citron
  • 8 sardellfiléer
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 8 ark aluminiumfolie (25 x 25 cm)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Ta bort ev ben från filén och skär bort skinnet. Skär i fyra lika stora bitar. Lägg ut dubbla folieark och fördela couscousen över. Halvera tomaterna och strimla löken.
    3. Lägg hälften av det på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara nedåt. Kläm över hälften av citronjuicen.
    4. Lägg på laxbitarna och toppa med resten av grönsakerna och sardellerna. Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform.
    5. Tillaga i ugnen ca 25 minuter. Låt var och en öppna paketet på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben