Lax och grönsaker i krämig ajvar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fräsch, nyttig och fantastiskt gott. Servera den som den är så har du en varm sallad.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 200 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 1 burk ajvar relish (340 g)
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 1 påse färsk bladspenat (70 g)
  • Smör, att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2–3 cm stora bitar.
    2. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.
    3. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna.
    4. Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. (Servera med jasminris och ev citronklyftor)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lillon 16 januari 2009

    Var in å titta på dina receptet alltid kul ti få ny recept. Här i finland är det vinter nu kallt.

    Jonaman 4 maj 2009

    Mycket gott! Jag gillar stark mat så jag använde stark aivar relish och dessutom en klick sambal oelek.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben