Lax- och marulksspett med morots- och ingefärasås

Serverar: 6 portioner

Marulk och lax i en perfekt kombination tillsammans med den ovanliga morots- och ingefärasåsen bäddar rätten för succé.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 500 g marulksfilé
  • 1 medelstor zucchini
  • Marinad
  • 1 apelsin, skal och färskpressad saft
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Morots- och ingefärasås
  • 2-3 cm färsk ingefära, fint riven
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl färskpressad morotsjuice, eller djupfryst
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 2 lagerblad
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär fisken i två-tre cm stora kuber. Lägg fisken i marinaden och marinera över natten eller i minst en timma.
    2. Gör såsen. Skala och hacka ingefäran och löken fint. Blanda ingefära, lök, morotsjuice, citronsaft, lagerblad och chilisås. Koka upp, häll i grädden och reducera tills hälften har avdunstat och såsen blivit lite simmig.
    3. Ta kastrullen från värmen och sila såsen, vispa sedan ner smöret med en handvisp, lite i taget. Salta och peppra. Håll såsen ljummen.
    4. Skär zucchinin i lika stora bitar som fisken. Varva fisk och zucchini på spetten.
    5. Grilla eller stek spetten ett par minuter på varje sida. Servera såsen tillsammans med spetten samt en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben