Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter

Serverar: 4 portioner

Jätte gott!

Ingredienser

  • 4 st laxfilébitar a 100 g
  • 3 st rödbetor
  • 1 påse babyspenat
  • 1 st rödlök , finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta , finhackad
  • 2 dl Quinoa
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk citronsaft
  • 100 g fetaost
  • salt
  • peppar
  • 6 st valnötter
  • Instruktioner

    1. 1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.
    2. 2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.
    3. 3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben