Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter
Serverar: 4 portioner
Jätte gott!
Ingredienser
4 st laxfilébitar a 100 g
3 st rödbetor
1 påse babyspenat
1 st rödlök , finhackad
1 st vitlöksklyfta , finhackad
2 dl Quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 g fetaost
salt
peppar
6 st valnötter
Instruktioner
1.Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter. Låt svalna lite.
2. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.
3. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera med salladen