Lax på spenat- och svampbädd med aromsmör

Serverar: 4 portioner

Grillad fisk är verkligen sommar för mig!

Ingredienser

  • 4 ark grillfolie
  • 2 tsk smör
  • 12 champinjoner
  • 75 g babyspenat
  • 4 salladslökar
  • 4 bitar färsk laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • Dill
  • Aromsmör
  • 100 g mjukt smör
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Potatis
  • Lime
  • Instruktioner

    1. Smöra foliearken på mitten, dela champinjonerna i fyra delar och lägg dem tillsammans med en näve babyspenat och skivad salladslök på mitten av arken. Lägg laxfilé ovanpå. Salta och krydda med citronpeppar, limeskal och dillvippor. Blanda samman smör, limeskal, vitlök, persilja i en skål. Vispa smöret med elvisp så blir det extra fluffigt. Klicka eller spritsa en klick av smöret på laxen. Vik ihop paketen och grilla i cirka 15 minuter.
    2. Servera med kokt potatis och lime!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben