Lax på spett med körsbärstomater och avokado i chili
Serverar: 4 portioner
Ett gott laxspett.
Ingredienser
600 g laxfilé
Lite örtsalt
1 msk Becel flytande
12 körsbärstomater
150 g champinjoner
1 avokado
1 kruka färsk basilika
1 strimlad röd chili
1 klyfta vitlök
1 limefrukt
12 träspett
Örtsalt
Grahamsbröd eller annat grovt ljust bröd
Instruktioner
Skär laxen i 12 tärningar, 2x2 cm och grilla på het grill eller stek i Becel flytande i en stekpanna. Smaka av med örtsalt. Avokadon skärs i mindre bitar och marineras tillsammans med champinjonerna, finhackad chili och vitlök i saften av en limefrukt.
Lax, körsbärstomater, avokado, champinjoner och basilika sätts omväxlande på ett träspett. Spetten serveras varma med grovt ljust bröd.