Lax på spett med körsbärstomater och avokado i chili

Serverar: 4 portioner

Ett gott laxspett.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Lite örtsalt
  • 1 msk Becel flytande
  • 12 körsbärstomater
  • 150 g champinjoner
  • 1 avokado
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt
  • 12 träspett
  • Örtsalt
  • Grahamsbröd eller annat grovt ljust bröd
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i 12 tärningar, 2x2 cm och grilla på het grill eller stek i Becel flytande i en stekpanna. Smaka av med örtsalt. Avokadon skärs i mindre bitar och marineras tillsammans med champinjonerna, finhackad chili och vitlök i saften av en limefrukt.
    2. Lax, körsbärstomater, avokado, champinjoner och basilika sätts omväxlande på ett träspett. Spetten serveras varma med grovt ljust bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben