Lax på vitlöks-och limebädd (Viktväktarrecept)

Serverar: 4 portioner

Poängvärde per portion: 7

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 15 cashewnötter
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 lime, skal och saft
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Sås
  • 1dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna och limesaft till såsen och ställ kallt.
    2. Sätt ugnen på 250 grader
    3. Salta och peppra laxen och stek några minuter på varje sida. Lägg sedan i fisken i en ugnssäker form.
    4. Hacka nötter och vitlök. Blanda med margarin, chilisås, limeskal och bred på laxen. Sätt sedan in den i ugnen tills den fått fin färg.
    5. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jessika 9 april 2008

    Det här är helt underbart gott. Men jag dubblar mängden sås om jag har pressad potatis.

    Agi007 6 juli 2008

    Jattegott ! T.o.m hogsta betyg fran maken aven om han inte tycker om cashew nuts. Yoghurtsasen med lime var jattegod till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben