Lax Paella

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God paella utan kyckling och skaldjur.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 3 dl långkorningt ris (kokt)
  • 400 g krossade tomater
  • 7 ½ dl vatten
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk matolja
  • ½ g saffran
  • 400 g lax
  • 100 g gröna frysta ärtor
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Använd helst en wok, en vid kastrull eller en gryta. Hacka lök och vitlök, skär moroten i strimlor. Stek löken och moroten på låg värme i oljan, när löken blivit genomskinlig tillsätts riset som skall bli glansigt. Häll i vatten, buljongtärningar, krossad tomat, tomatpuré och saffran. Koka upp under omrörning, sätt på lock och låt koka sakta i 15 minuter. Rör då och då. Skär laxen i kuber om 2 x 2 cm. Lägg i laxen, de frysta ärtorna, vinet och salt och peppar. Låt koka ytterligare 5-7 minuter. Smaka av med lite citronsaft.
    2. Servera lax-paellan riktigt varm med citron klyftor och en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Emelei 2 september 2011

    Gjorde en egen variant då jag inte hittade någon bra lax i butiken och glömde köpa saffran. Använde torsk istället för lax och det hela gjorde sig bra även utan saffran. Detta recept kommer garanterat att användas igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben