Lax Provence

Serverar: 4 portioner

Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Grönsaksröra
  • 3 paprikor
  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • Pesto
  • 1 dl rucola
  • 1 dl basilikablad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven permesanost
  • 25 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citrosaft
  • Instruktioner

    1. Kärna ur paprikorna och skär dem och squashen i centimeter stora bitar. Ansa och skär purjolöken i tjocka slantar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla grönsakerna i en eldfast form. Ringla över oljan. Strö över salt, rosmarin och timjan. Tilsätt vattnet och rör om. Stek mitt i ugnen 225 º ca 12-15 minuter. Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå. Salta och peppra. Ställ tillbaka formen och stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter. Grov hacka rucolan och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med basilikablad, krossad vitlök, permesan och pinjenötter.
    2. Finfördela allt. Tillsätt oljan, lite i taget under fortsatt kraftig omrörning. Smaka av med salt och pressad citronsaft. Toppa laxfiléerna med peston och bjud resten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben